BoringHell Chili

Ingredienser:

2 tsk chiliflager
6 tsk spidskommen
6 tsk koriander, stødt
4 tsk røget paprika
4 tsk kanel, stødt
olivenolie
8 rødløg mellemst. hakket (660g)
4 fed finthakket hvidløg (25g)
4 squash grofthakket (ca 1.2 kg)
4 auberginer grofthakket (ca 1.2 kg)
8 stængler bladselleri
1 gl. soltørrede tomater finthakket, kan købes sådan
4 ds hakkede tomater. Hæld saften fra, men gem til at spæde op.
4-5 dl grønsagsbouillon
2-3 ds hvide bønner, drænede og skyllede
2-3 ds kidneybønner, drænede og skyllede
2-3 spsk. brun farin
salt
peber

Tilbehør vegan:
Nachos
vegan fraiche
lime i både (link)
jalapeños i skiver
hakkede friske koriander

Tilbehør vegetar:
creme fraiche
nachos
hakkede friske koriander
jalapeños
revet cheddar
lime i både (link)

Fremgangsmåde:
Varm krydderier i en stor gryde til de afgiver duft, tilsæt olie og derefter løg/hvidløg, og lad løg blive bløde.
Tilsæt grøntsager og væske, og spæd til med saften fra tomaterne til det er dækket og lad simre i 30-40 min, der må gerne være lidt bid endnu.
Tilsæt bønner og brun farin, og varm igennem.
De hvide bønner, hvis de er små, må gerne koge lidt ud, men kidneybønnerne skal stadig have bid.
Smag til med salt og peber, evt. mere chili. Til BoringHell passede mængden af chili, da retten blev opvarmet fra frost og dermed får en anelse mere bid.
Serveres med tilbehør på bagsiden af en gammel Gibson spade.

BoringHell Chili